.
..........
 

Stuur deze site ook naar uw vrienden  
 

Familie geschiedenis

oorlog werd besloten het bedrijf te splitsen; Dick ging door  met "De Leusder Bazar" en richtte zich op de verkoop van huishoudelijke artikelen,  speelgoed, feestartikelen en vuurwerk.

Het Schildersbedrijf met Verfwinkel verhuisde naar de Leusderweg 113. We schrijven zomer 1947. Karst en Tiny waren in 1944 getrouwd en gingen zich hier vestigen. Karst runde het Schildersbedrijf en Tiny de winkel. Het was geen gemakkelijke start in de naoorlogse jaren. Producten waren nog steeds schaars, maar er stonden bussen verf op de plank en er was behang. Verf werd door hen zelf in bussen gedaan en van het "KaDeLa Lakverf" voorzien. Behang was alleen op de bon verkrijgbaar, maar Karst kon regelmatig "afgekeurd" behang halen bij een bevriend fabrikant voor de "vrije verkoop". Het ging goed met de zaak.

Er was veel nieuwbouw in Amersfoort Zuid.

In maart 1957 kwam de uitbreiding met het winkelpand ernaast, no. 115. De 3 kinderen, Bert, Philip en Karla groeide op met het bedrijf en vonden daar later deels hun weg. Bert werd eigenaar van Kriek Poedercoatings. Philip deed zijn schildersopleiding maar vond het winkelwerk leuker. Karla heeft zich ontwikkeld tot een ware kleur adviseuze. Omstreeks 1970 werden de werkzaamheden van het bedrijf stopgezet en ging alleen de winkel verder onder de naam Labrie's Verfhandel. Inmiddels is er een jongere generatie in het schildersvak gekomen.

Terug

 

terugvierkantjehomevolgende pagina

op 1 januari 2001 starte Raymond na 12 jaar voor een werkgever te hebben geschilderd als 4e generatie Labrie Schildersbedrijf door.

De winkel heet inmiddels Labrie Verfspeciaalzaak®, een 90 jaar oud familibedrijf dat staat in deze tijd.

 

 

 
        .